Åttende våteste juni i Norge på over 100 år roulette game rules

Juni ble den åttende våteste junimåneden siden 1900 med 50 prosent mer nedbør enn normalen.

Bil spruter på fotgjenger

VÅT JUNI: Det var Øysteinnatten i Bø som hadde mest nedbør i juni.

Foto: Bjarne Skjerve

– Det var nedbør som preget hele juni. Det har variert over hele landet, og det har vært mye lokale kontraster. For eksempel har det regnet mye i en dal og ingenting i nabodalen, sier klimavakt ved Meteorologisk institutt, Elin Lundstad.

Det var Lurøy i Nordland som hadde det høyeste døgnnedbøret på 91,2 mm 29. juni.

Nedbøren preget hele landet, men de fire våteste stasjonene var: roulette game app

● Lifjell - Øysteinnatten (Bø, Telemark) 270,6 mm

● Sisovatnet (Sørfold, Nordland) 270,3 mm

● Lurøy (Nordland) 258,1 mm

● Gullfjellet (Bergen, Hordaland) 247,2 mm

Varmere enn normalen roulette game rules

Det er ikke bare nedbørsmengden som lå over normalen i juni. Temperaturen lå på 0,5 grader over normaltemperatur.

– Det er alltid forventet at det måles over normalen. Det er fordi vi beregner med den globale oppvarmingen og temperaturstigningen som har holdt på de siste 120 årene, sier klimavakten.

Laster Twitter-innhold

Mengden nedbør var også forventet. Klimaforskerne har sett at det har vært en økning i nedbør de siste årene, og tok det med i beregningene.

– Været som kom i juni passet godt med hypotesen vi hadde, både når det kom til temperatur og nedbørsmengde, forteller Lundstad.

Globalt har det vært den varmeste juni måneden noensinne, og temperaturen på jorden var i gjennomsnitt 0,1 grad varmere enn den forrige rekorden som ble satt i 2016.

Kulderekord i juli roulette game rules

– Det varmeste fylke i juni var Møre og Romsdal, som lå mellom 1,5 og 2 grader over normalen. Natt til tredje juli satte de kulderekord, noe som er en stor kontrast, sier klimavakten.

Mannen i Møre og Romsdal målte -2,7 grader i natt, og satte fylkesrekord sammen med Juvasshøe i Oppland, som målte -6,4 grader.

Laster Twitter-innhold

– Vi har nå ute farevarsel for vanskelige kjøreforhold i Møre og Romsdal, Trøndelag og Nordfjord. Grunnen er at det er mye snø og sludd i høyder på over 800 meter over havet, sier meteorolog ved Meteorologisk institutt, Ragnhild Nordhagen.

Stigende temperaturer og opphold roulette game rules

Nordhagen forteller at både Nord- og Sør-Norge kan se frem til stigende temperaturer og mer oppholdsvær.

– Fremover vil Sør-Norge, spesielt Vestlandet, få lettere vær. Tendensen den neste uka er stigene temperaturer og lengre perioder med opphold. Det samme gjelder Nord-Norge, men de vil oppleve ustabilt vær de neste dagene før det snur fra søndag og utover, sier hun.

Til tross for lovende prognoser, understreker meteorologen at været fort kan endre seg.

– Det er ingen tydelige signaler på hvordan været blir fremover. Prognosen endrer seg hele tiden, og da er det vanskelig å spå hvordan været blir, forteller hun.